O noua retea de traficanti de tigari, destructurata de DIICOT Suceava


Intră acum și în grupul de

O amplă acţiune derulată în vederea destructurării unei reţele de traficanţi de ţigări a fost derulată, miercuri dimineaţă, în cinci judeţe ale ţării printre care şi judeţul Suceava. Potrivit IGPR, în cadrul acţiunii au fost derulate nu mai puţin de 28 de percheziţii domiciliare la mai multe persoane suspectate că se ocupă cu contrabanda cu ţigări.

La descinderi au participat poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurori DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul BCCO Bucureşti, BCCO Bacău, BCCO Timişoara, BCCO Braşov, SCCO Botoşani,  IPJ Suceava – Serviciul de Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava. Patru dintre percheziţii au fost desfăşurate în municipiul Bucureşti, 19 în judeţul Suceava, două în Bacău, două în Timiş şi una în Braşov.

În urma acţiunii au fost puse în executare 21 de mandate de aducere, persoanele depistate au fost conduse la sediul DIICOT Suceava în vederea audierilor şi dispunerii unor eventuale măsuri preventive.

„În urma activităţilor desfăşurate, a reieşit că mai mulţi cetăţeni români şi ucraineni au constituit un grup infracţional organizat cu preocupări pe linia depozitării, transportării şi comercializării de ţigări de provenienţă extra-comunitară, pe care le introduceau prin contrabandă din Ucraina în România”, se arată în comunicatul IGPR. Fiecare membru al grupării avea rolul său bine determinat. Astfel, unii dintre suspecţi introduceau în ţară ţigaretele, le depozitau şi transportau către ceilalţi membri ai grupării. Ulterior, alţi trei membri asigurau achiziţionarea, depozitarea, desfacerea, predarea şi vânzarea acestora către clienţi de încredere, respectiv cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 30 şi 37 de ani.

Potrivit surselor citate, pe parcursul cercetărilor s-a reuşit identificarea şi indisponibilizarea a 13 transporturi de ţigarete, totalizând aproape 27.000 de pachete, care urmau să fie valorificate în mod ilegal în ţară, ancheta continuând în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a învinuiţilor, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.


Intră acum și în grupul de