Spitalul Judetean Suceava va primi de la bugetul local 10 miliarde de lei vechi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

spitalul judetean suceava

Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va beneficia şi anul acesta de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului pentru a se continua lucrările de modernizare a principalei unităţi medicale din judeţ.

În acest sens, potrivit afirmaţiilor făcute de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei miercuri, administraţia publică locală va aloca anul acesta suma de 10 miliarde de lei vechi.

Din această sumă, 4 miliarde de lei vechi vor reveni Centrului de Excelenţă în Cardiologie şi Radiologie Intervenţională, iar restul banilor vor fi direcţionaţi către alte cheltuieli. Edilul -şef al oraşului a mai spus că alte două miliarde de lei vechi vor fi alocate Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

O altă preocupare a conducerii municipalităţii este aceea de a găsi o posibilitate prin care să se acopere necesarul de asistenţi medicali în unităţile educaţionale de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ. „Am avut discuţii cu Comisia de sănătate din CL Suceava, dar şi cu parlamentarii suceveni în vederea găsirii unei soluţii să amendăm acel act normativ ce prevede posibilitatea angajării de asistenţi medicali în spitale pentru ca acest lucru să fie posibil şi în şcoli deoarece dacă un medic deserveşte două sau chiar trei unităţi de învăţământ, avem multe şcoli care nu beneficiază nici măcar de un asistent medical”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de