Sucevenii risca sa ramana fara apa calda de la finele lunii martie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Locuitorii municipiului Suceava pot răsufla oarecum uşuraţi în ceea ce priveşte încălzirea în sistem centralizat. Potrivit afirmaţiilor primarului Ion Lungu, stocurile de cărbune de la Termica vor face faţă pentru asigurarea agentului termic în reţea până la data de 1 aprilie.

 În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, Lungu a mai tras un semnal de alarmă cu privire la nivelul datoriilor pe care populaţia continuă să o înregistreze către societatea de termoficare suceveană Termica SA.

Chiar dacă sucevenii au depus un efort şi au mai achitat o parte din datoriile la asociaţie, acestea nu au fost suficiente, la ora actuală restanţele locuitorilor municipiului către Termica ridicându-se la  peste 216 miliarde de lei vechi, în prima parte a lunii martie încasându-se doar 7 miliarde de lei vechi.

„În măsura în care populaţia nu va depune eforturi în continuare şi nu va plăti din datoriile restante riscăm să scăpăm cu căldura, dar să rămânem fără apă caldă în municipiu, începând cu finele lunii martie. Tocmai de aceea, fac un apel către populaţie să înţeleagă situaţia şi să depună toate eforturile posibile pentru ca acest lucru să nu se întâmple”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de