Mesajul deputatului Ovidiu Iane de Ziua Mondiala a Apei


Intră acum și în grupul de

ovidiu iane 2

De Ziua Mondială a Apei, deputatul de Suceava, Ovidiu Iane, atrage atenţia asupra importanţei apei  pentru  viaţă şi consideră absolut necesar orice demers pentru conservarea şi apărarea acestei resurse.

Redăm integral mesajul pe care îl trasmite parlamentarul sucevean:

„Apa este resursa noastră vitală.

Pe data de 22 decembrie 1992, în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, 22 martie a fost instituită drept Ziua Mondială a Apei.

O zi care ar trebui ridicată, prin importanța mesajului său, la cel mai înalt rang. O ocazie ce nu trebuie exploatată doar o zi pe an, ci în mod continuu şi conştient.

Cu toţii suntem răspunzători de utilizarea acestei resurse, cât mai ales de exploatarea ei, aşa cum trebuie să fim pe deplin conştienţi că apa, ca oricare altă resursă a planetei noastre, nu este una nelimitată de care putem abuza la infinit cu indiferenţă şi exagerare.

Avem nevoie de apă pentru a trăi, aşa cum avem nevoie de un mediu curat şi sănătos pentru ca această resursă să se menţină şi să fie una benefică.

Atât la nivel internaţional, cât şi pe plan intern, consider absolut necesar orice demers pentru conservarea şi apărarea acestei resurse.

M-aş bucura dacă, măcar în această zi, de fiecare dată când ne folosim de apă, ne-am aduce aminte că trebuie să o folosim, dar nu să o risipim.

Că trebuie să ne bucurăm de ea, dar nu să abuzăm.

Să ne amintim că există oameni pe această planetă pentru care apa este mai preţioasă decât aurul şi pentru care câteva picături fac diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Vă mulţumesc.             

Deputat,                                                                                                     

Ovidiu C. Iane”


Intră acum și în grupul de