200 de persoane blocate in masini au fost evacuate de autoritatile sucevene. O masina a fost rasturnata intr-un șant


Intră acum și în grupul de

Şase sectoare de pe cinci drumuri naţionale şi şapte trasee de drumuri judeţene erau închise, sâmbătă dimineaţa, în judeţul Suceava, din cauza viscolului puternic.

Autorităţile au fost nevoite sa procedeze la evacuarea a peste două sute de persoane care erau blocate în maşini.

Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, a declarat sâmbătă dimineata că echipajele MAI au evacuat şi salvat un număr de 201 persoane, din care 46 persoane erau blocate pe DN 17 A, pe portiunea Dorneşti – Ratoş, în trei microbuze şi cinci autoturisme, care au rămas între nămeți.

Prefectul a mai spus că nouă echipaje dotate cu maşini de teren au patrulat pe toate drumurile cu probleme pentru a verifica dacă au mai rămas persoane blocate în autoturisme.

„Au fost evacuate persoanele găsite în maşini blocate din cauza viscolului. O parte au fost transportate la Grăniceşti, unde au fost cazate la Primărie sau căminul cultural, iar altele la diverse persoane, în sate. Nu au rămas oameni peste noapte în maşini”, a explicat prefectul Florin Sinescu.

El a arătat că pe marginea drumurilor afectate de viscol sunt maşini, una chiar răsturnată într-un şanţ pe DN 2 în zona Grăniceşti, dar că nici o persoană nu a rămas blocată în zăpadă.

„Eforturile noastre s-au mobilizat în mod special pentru salvarea persoanelor izolate din cauza viscolului”, a spus prefectul.

El a mai declarat, că sâmbătă dimineaţa, erau închise şase sectoare de pe cinci drumuri naţionale.

 

 


Intră acum și în grupul de