Judetul Suceava isi revine la ”normal” dupa blocajele de vineri si sambata


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anuntat ca duminică după amiaza mai erau blocate, pe porţiuni, din cauza zăpezii, trei drumuri judeţene, la care se lucrează pentru îndepărtarea zăpezii astfel încât în cursul zilei să fie redeschise circulaţiei.

El a mai spus că toate drumurile naţionale erau deschise, iar echipajele de deszăpezire acţionează pentru lărgirea zonei circulabile.

jandarmi 2

Prefectul judetului a mai spus că un singur post de transformare, în localitatea Burla, nu este alimentat cu energie electrică, dar că o echipă de intervenţie se află în zonă şi remediază avaria.

„Intrăm în normalitate”, a spus prefectul.

Şase drumuri naţionale şi şapte drumuri judeţene au fost închise, vineri seară, în judeţul Suceava, din cauza viscolului puternic, circulaţia pe drumurile naţionale fiind reluată, treptat, de sâmbătă după amiaza.

Reamintim că vineri noapte, echipele de intervenţie ale MAI au evacuat şi salvat 201 persoane care se aflau în maşini şi care nu au mai putut înainta din cauza viscolului puternic. Un număr de 46 persoane erau blocate pe DN17A Dorneşti – Ratoş în trei microbuze şi cinci autoturisme. O parte dintre persoanele evacuate au fost transportate la Grăniceşti, unde au fost cazate la Primărie sau căminul cultural, iar altele au fost cazate la localnici, sâmbătă dimineaţă oamenii întorcându-se la maşini, unde au aşteptat ca drumurile să fie deszăpezite.

Ei au primit alimente şi apă din partea autorităţilor în perioada în care au stat blocaţi în trafic.

 


Intră acum și în grupul de