Programele de turism lansate de Gheorghe Flutur, finantate de CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

paste 2

Patru programe turistice lansate în 2010 de fostul preşedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, vor fi  finanţate şi în acest an din bugetul judeţului. Este vorba despre programele turistice „Paştele în Bucovina”, „Hora Bucovinei”, „Pelerin în Bucovina” şi „Crăciun în Bucovina” pentru care CJ Suceava alocă 235.000 de lei.

Iniţiatorul proiectului de hotărâre prin care se alocă fonduri în acest an acestor programe turistice, preşedintele CJ Suceava Cătălin Nechifor, arată în expunerea de motive că dezvoltarea turismului reprezintă o prioritate pentru CJ Suceava, iar una din principalele preocupări o reprezintă promovarea potenţialului turistic pe piaţa internă şi internaţională de profil, pentru 2013 fiind deja aprobată prezenţa judeţului Suceava la zece târguri de turism.

Totodată, se menţionează că cele patru programe turistice pentru care se alocă finanţare, cuprind acţiuni organizate în mai multe localităţi ale judeţului cu scopul de a pune în valoare oferta de tradiţii din Bucovina.

În raportul care completează această expunere de motive se subliniază că cele patru programe turistice au fost implementate în perioada 2010-2011 cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional şi că, potrivit contractului de finanţare, cele patru evenimente vor trebui organizate minim cinci ani prin implicarea financiară şi logistică a CJ Suceava şi cu sprijinul primăriilor şi instituţiilor de cultură din judeţ.

Programele „Paştele în Bucovina”, „Hora Bucovinei”, „Pelerin în Bucovina” şi „Crăciun în Bucovina” au fost iniţiate de vechea conducere a CJ Suceava, iar în 2010 şi 2011, acestea au fost finanţate cu fonduri europene.


Intră acum și în grupul de