Toate drumurile din judetul Suceava au fost redeschise. Vezi cum se circula


Intră acum și în grupul de

Circulaţia rutieră a fost reluată, de luni, pe toate traseele de drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Suceava după ce în week-end, din cauza ninsorii şi viscolului, au fost blocate mai multe sectoare de drumuri naţionale şi judeţene. Anunţul a fost făcut de prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, care a menţionat că, pe toate drumurile naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă şi se acţionează în continuare cu 50 de utilaje pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, fiind distribuite 376 tone de material antiderapant.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Aeroportul Suceava este operaţional, iar traficul feroviar este asigurat fără disfuncţionalităţi. Totodată, Sinescu a menţionat că pe principalele cursuri de apă din judeţ cotele şi debitele sunt în staţionare şi nu sunt înregistrate baraje prin dislocarea gheţii.

florin sinescu 5

Şase drumuri naţionale şi şapte drumuri judeţene au fost închise, vineri seară, în judeţul Suceava, din cauza viscolului puternic, circulaţia pe drumurile naţionale fiind reluată, treptat, începând de sâmbătă după-amiaza.

Vineri noapte, echipele de intervenţie ale MAI au evacuat şi salvat 201 persoane care se aflau în maşini şi care nu au mai putut înainta din cauza viscolului puternic. Un număr de 46 persoane erau blocate pe DN17A Dorneşti – Ratoş în trei microbuze şi cinci autoturisme. O parte dintre persoanele evacuate au fost transportate la Grăniceşti, unde au fost cazate la Primărie sau căminul cultural, iar altele au fost cazate la localnici, sâmbătă dimineaţă oamenii întorcându-se la maşini, unde au aşteptat ca drumurile să fie deszăpezite. Ei au primit alimente şi apă din partea autorităţilor în perioada în care au stat blocaţi în trafic.

La acţiunile de intervenţie au participat un număr de 391 de persoane, din care 194 din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, 197 de la secţiile de drumuri naţionale şi judeţene, iar în zonele afectate s-a intervenit 143 de mijloace aparţinând MAI şi secţiilor de drumuri.

 Aş vrea să mulţumesc echipajelor MAI, şi aici mă refer la poliţişti, lucrători ISU, poliţişti de frontieră, şi celor de la secţiile de drumuri naţionale şi judeţene pentru promptitudinea cu care au intervenit pentru ameliorarea efectelor produse de fenomenele meteorologice de la sfârşitul acestei săptămâni. De asemenea, trebuie să mulţumesc celor care au donat alimente şi apă pentru persoanele rămase în trafic vineri şi sâmbătă”, a precizat Florin Sinescu.


Intră acum și în grupul de