Trei case de locuit salvate din calea flacarilor de pompierii militari suceveni


Intră acum și în grupul de

Trei gospodării particulare au fost salvate de la pârjol de pompierii militari suceveni duminică dimineaţă. Potrivit Compartimentului de informare publică din cadrul ISU Suceava, incidentul s-a înregistrat în jurul orelor 07:45 în localitatea Horodnicu de Sus.

Aici pompierii de la Detaşamentul Rădăuţi s-au deplasat cu mai multe echipaje pentru a stinge un puternic incendiu care a înghiţit un depozit de furaje şi care ameninţa cu extinderea la trei case de locuit aflate în vecinătate.

În ciuda intervenţiei prompte a militarilor flăcările au transformat în scrum  acoperişul depozitului pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, 150 de baloţi de paie şi 8 tone de fân. „Intervenţia a durat aproximativ patru ore, fiind deosebit de dificilă din cauza cantităţilor mari de materiale combustibile ce trebuiau scoase din zona de ardere, dar pompierii au reuşit să salveze casele cetăţenilor” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.maj. Dan Moroşanu.

Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti iar cercetările au stabilit că tot necazul a pornit de la un scurtcircuit electric produs din cauza unui conductor electric defect.


Intră acum și în grupul de