10% dintre asociatiile de proprietari sucevene au ales sa-si schimbe conducerea


Intră acum și în grupul de

ovidiu dorofteiDoar 10% din totalul asociaţiilor de proprietari care îşi derulează activitatea pe raza municipiului reşedinţă de judeţ au hotărât ca în acest an să funcţioneze cu un preşedinte nou.

Potrivit viceprimarului oraşului, Ovidiu Doroftei, pe parcursul lunii martie au fost susţinute adunări generale în vederea desemnării noilor foruri de conducere în toate cele 113 asociaţii, la 11 dintre ele membrii acestora hotărând schimbarea din funcţie a preşedintelui.

Din păcate, dezinteresul sucevenilor pentru a participa la şedinţe, în ciuda numeroaselor apeluri făcute de conducerea administraţiei publice locale privind conştientizarea acestora, s-a menţinut şi în anul 2013, perticiparea la adunările generale fiind în medie de 10 – 15% din numărul proprietarilor, a mai adăugat Ovidiu Doroftei.

Tot în urma şedinţelor de asociaţie a fost stabilită şi remuneraţia membrilor din birourile de conducere. Astfel, salariile s-au menţinut la nivelul anilor 2011 şi 2012 la un număr de peste 90 de asociaţii de proprietari, la patru dintre ele au fost majorate iar în două cazuri s-a solicitat şi aprobat micşorarea lor.

„La două dintre asociaţii, preşedinţii acestora au solicitat diminuarea indemnizaţiilor membrilor biroului de conducere, ţinând cont de situaţia financiară grea a proprietarilor. Este vorba de Asociaţiile 33 şi 23+27” ne/a declarat Ovidiu Doroftei, viceprimarul municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de