S-a dat drept director al DGASPC Suceava si a inselat un barbat care vroia sa obtina o pensie de handicap


Intră acum și în grupul de

bani

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna suceveană Valea Moldovei, a sesizat Poliţia că miercuri că a fost înşelat cu 590 de lei de o persoană care s-a prezentat a fi directorul DGASPC Suceava.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, victima, însoţită de cumnatul său, a mers miercuri la DGASPC Suceava pentru a se interesa privind condiţiile acordării unei pensii de handicap şi demersurile ce trebuiesc făcute în acest sens.

În timp ce se afla în curtea instituţiei, a fost abordat de o persoană, în vârstă de aproximativ 60 de ani, ce s-a prezentat ca fiind director al instituţiei şi care s-a oferit să îl ajute. Astfel după ce i-a cerut lui bărbatului să îl aştepte, acesta i-a cerut să meargă împreună la o unitate medicală, unde i-a cerut suma de 590 lei pentru a achita o taxă şi un cupon de pensie.

După primirea banilor, falsul director a intrat în unitatea medicală de unde a revenit în scurt timp, i-a înapoiat cuponul şi i-a solicitat să se întoarcă la DGASPC Suceava pentru a ridica o adeverinţă de la secretara sa, asigurându-l că a discutat în prealabil.

Când s-a întors la DGASPC şi a discutat cu angajaţii instituţiei, bărbatul şi-a dat seama că a fost înşelat, motiv pentru care s-a întors la unitatea medicală unde l-a căutat pe falsul director, dar nu l-a mai găsit. Poliţiştii fac cercetările pentru identificarea falsului director şi pentru recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de