Recomandarile politistilor pentru siguranta circulatiei rutiere in conditii de ceata si ploaie


Intră acum și în grupul de

ceata

Traficul rutier se desfăşoară, vineri, cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţele Suceava, dar şi din judeţele învecinate Botoşani şi Iaşi. Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Inspectoratul de Politie Judetean Suceava vine cu următoarele recomandări pentru şoferi: 

  • Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.
  • Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic.
  • În timpul călătoriei, cei de la volan trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare.
  • Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
  • Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie;
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele;
  • Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa;
  • Folosiţi  corect luminile  pentru a vă face vizibili în trafic;
  • Nu conduceţi maşina când sunteţi obosiţi! Oboseala la volan vă poate fi fatală. Evitaţi pe cât posibil să circulaţi, pe distanţe lungi, noaptea;
  • Pe vreme de ploaie, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz! Câteva momente fără vizibilitate pot fi fatale.

„Mai trebuie precizat că vremea ploioasă impune o manieră specială de conducere a autovehiculelor. Aderenţa scăzută a pneurilor la suprafaţa de rulare şi vizibilitatea redusă trebuie să-i determine pe cei de la volan să-şi sporească prudenţa, să circule cu viteză mult redusă, în funcţie de particularităţile drumului şi traficului, să mărească distanţa de siguranţă dintre vehicule şi – foarte important – să evite efectuarea depăşirilor. Cele mai complexe şi periculoase manevre în trafic!”, transmit politistii suceveni, care urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere.

 

 


Intră acum și în grupul de