Administratorul unei firme, cercetat penal dupa ce a exploatat ilegal balast din albia raului Suceava


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au fost sesizaţi, miercuri, că pe raza oraşului Liteni, în apropierea podului dezafectat de peste râul Suceava se exploatează agregate minerale, (pietriş şi nisip) cu utilajele unei firme din Roşcani, iar în urma verificărilor, în zona respectivă au fost găsite trei camioane pentru transport de balast şi un excavator în funcţiune.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeşean (IPJ) Suceava, cei patru angajaţi ai societăţii care lucrau pe utilajele respective au fost audiaţi la Poliţie privind activitatea desfăşurată, aceştia contactând-ul pe administratorul firmei pentru a da explicaţii privind exploatarea balastului.

În urma cercetărilor s-a constatat că din depozitul de agregate minerale constituit pe malul stâng al râului Suceava, din partea dinspre podul rutier ce face legătura între Roşcani şi Liteni, s-a preluat recent materialul depozitat.

Reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, au  efectuat  măsurători şi au stabilit că volumul depozitului de agregate minerale amplasat de-a lungul malului stâng tehnic al râului Suceava este de cca. 2000 metri cubi, iar volumul estimativ al agregatelor minerale ridicate şi transportate recent din acest depozit ar fi de 400 metri cubi şi urmează să calculeze şi valoarea prejudiciului cauzat prin exploatarea ilegală a agregatelor minerale.

Pentru activitatea de exploatare agregate minerale fără deţinerea autorizaţiei de mediu, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Suceava, au aplicat firmei o sancţiune contravenţională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, administratorul firmei este cercetat penal pentru extragere de agregate minerale fără autorizaţie de gospodărire a apelor.


Intră acum și în grupul de