Acasă Actualitate Suceava si Botosani vor face demersuri pentru infiintarea unei zone de dezvoltare...

Suceava si Botosani vor face demersuri pentru infiintarea unei zone de dezvoltare policentrica (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipiile Suceava şi Botoşani vor să înfiinţeze o zonă de dezvoltare policentrică în vederea promovării de proiecte comune cu finanţare europeană începând cu 2014. Anunţul a fost făcut, miercuri, de primarul Ion Lungu, potrivit căruia iniţiativa a aparţinut primarului municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, cu care s-a întâlnit săptămâna trecută şi cu care a stabilit să facă demersurile necesare pentru constituirea zonei de dezvoltare policentrică Suceava-Botoşani.

Edilul-şef sucevean a spus că protocolul de înfiinţare a zonei de dezvoltare policentrică Suceava-Botoşani va putea promova proiecte comune cu finanţare europeană începând cu exerciţiul financiar 2014-2020.



El a arătat că obiectivul acestui sistem policentric este de a dezvolta zona pentru diminuarea discrepanţelor în dezvoltarea urbană precum şi pentru consolidarea şi dezvoltarea competitivităţii urbane.

Lungu a menţionat că o asemenea zonă policentrică respectă condiţiile de înfiinţare în condiţiile în care municipiul Suceava este pol de dezvoltare urbană şi a dezvoltat şi o structură metropolitană.

Primarul Sucevei a mai declarat că zona metropolitană Suceava va avea 11 membri după ce alte trei comune, Siminicea, Vereşti şi Stroieşti au adoptat hotărâri de aderare şi a menţionat că alte comune din apropierea municipiului şi-au exprimat intenţia de a adera, dar că vor trebui să adopte hotărâri de consiliu local în acest sens.

Colegiul director al Zonei metropolitane Suceava se va întruni săptămâna viitoare pentru a adopta bugetul pentru acest an şi va stabili proiectele prioritare.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version