Strangerea cainilor comunitari se va face in colaborare cu presedintii asociatiilor


Intră acum și în grupul de

caini comunitari 1Campania de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ a demarat în forţă marţi dimineaţă în cartierul sucevean Obcine. Potrivit viceprimarului oraşului, Ovidiu Doroftei, zona de intervenţie a fost stabilită pe baza numărului sesizărilor venite de la cetăţeni pe adresa municipalităţii.

“Începem acţiunea cu un cartier şi nu plecăm de acolo până când nu reuşim să strângem cea mai mare parte din câinii comunitari. Cu siguranţă nu vom reuşi să-i adunăm pe toţi şi să-i ducem în noul adăpost din Lunca Sucevei dar asta nu înseamnă că ne vom opri şi nu vom reveni în anumite cartiere după finalizarea campaniei” ne-a declarat Ovidiu Doroftei.

Acţiunea de strângere a patrupedelor este derulată în prezent de o echipă a Primăriei iar în viitorul apropiat numărul hingherilor va fi suplimentat. Conform viceprimarului Ovidiu Doroftei, pentru evitarea incidentelor neplăcute provocate de aşa zişii “iubitori de animale” prin care să blocheze campania demarată de municipalitate, întreaga activitate se derulează în colaborare şi în prezenţa preşedinţilor de asociaţii de pe raza municipiului.

Toţi câinii adunaţi de pe străzile Sucevei vor fi duşi în noul adăpost construit în Lunca Sucevei. Lucrările pentru realizarea acestuia au fost demarate pe parcursul anului trecut fiind finalizat în proporţie de 80%.


Intră acum și în grupul de