Solicitari putine la agentiile de turism sucevene pentru minivacanta de Paste


Intră acum și în grupul de

BulgariaNumărul sucevenilor care doresc să îşi petreacă sărbătorile de Paşte în afara graniţelor ţării scade de la an la an, primele care resimt acest lucru fiind agenţiile de turism.

Reamintim că în acest an, în perioada 1-6 mai 2013, bugetarii se vor bucura de o vacanţă prelungită de Paşte, propunerea acceptată de Guvern venind tocmai din partea agenţiilor de turism, care au cerut să nu se lucreze în zilele de 2 şi 3 mai, pentru ca Ziua Muncii (1 mai) să fie cuplată cu minivacanţa de Paşte.

Chiar dacă teoretic ar avea mai mult timp la dispoziţie pentru a pleca într-o minivacanţă, puţini au fost cei care au apelat la pachetele promoţionale de Paşte pregătite de agenţiile de turism din municipiul reşedinţă de judeţ.

“Cele mai multe solicitări au fost făcute pentru Bulgaria, urmate de Bruxelles şi Lisabona. În ultimele două locaţii plecarea se face în grup organizat. Deşi am avut pachete promoţionale pentru destinaţii de vacanţă precum – Israel, Istambul, Grecia, Bavaria, Turcia sau Statele Unite, numărul solicitărilor a fost foarte mic, similar cu cel de anul trecut. Se pare că bucovinenii preferă să îşi petreacă sărbătorile pascale acasă, alături de familie”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Vlăduţ Giosanu, agent de turism în cadrul Agenţiei Paralela 45.

Chiar dacă cele mai accesibile pachete de Paşte au fost pregătite de agenţiile de turism din Suceava pentru Grecia şi Bulgaria, cea din urmă se pare că a avut mai mult succes. “Parte dintre clienţii noştri au ales să facă un miniconcediu în Bulgaria, datorită condiţiilor de cazare, dar şi tarifelor care sunt mult mai mici comparativ cu cele de pe litoralul românesc. Un sejur de trei nopţi de cazare în Bulgaria, în regim all inclusive costă 100 euro/persoană”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Alexandra Solcan, agent de turism în cadrul Agenţiei Bilco.

Potrivit acesteia, foarte puţini bugetari se adresează unei agenţii de turism atunci când se gândesc să plece într-un concediu. De asemenea, nu au existat solicitări pentru litoralul românesc pentru 1 mai, dată la care anual are loc deschiderea sezonului estival. „Plecările de 1 mai la mare se fac de regulă pe cont propriu îndeosebi de către tineri, care aleg ca destinaţie staţiunile Costineşti sau Vama Veche”, a completat reprezentantul Bilco.

În acest an, Paştele se sărbătoreşte în data de 5 mai.


Intră acum și în grupul de