Primaria Suceava va sustine financiar si in 2013 concursul international „Lira de Aur” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale nu vrea nici într-un an de criză să abandoneze Concursul Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur” astfel că şi în acest an Primăria Suceava va fi principalul finanţator al competiţiei artistice.

Potrivit afirmaţiilor ocupantului fotoliului de primar, Ion Lungu, pentru 2013 au fost alocate din buget 740 de milioane de lei vechi. „Şi anul acesta, ca şi în cei precedenţi, de când Ministerul Educaţiei nu a mai vrut să finanţeze acest concurs, Primăria Suceava va fi principalul finanţator pentru că este un eveniment cultural care se identifică, cu oraşul Suceava” a declarat Ion Lungu.

Ajuns la a 34-a ediţie concursul reuneşte competitori din întreaga ţară dar şi de peste hotare, fiind cea mai longevivă competiţie de profil din România, la ediţia din 2012 participând peste 130 de instrumentişti.

În altă ordine de idei, edilul şef al oraşului a mai afirmat că nici sportul sucevean nu a fost uitat. Zece miliarde de lei vechi vor pleca către echipa de handbal masculin, în a cărei calificare în faza finală a Challenge Cup, municipalitatea este încă încrezătoare dar şi 11 miliarde de lei vechi către echipa de fotbal Rapid Suceava dar clubul va primi toţi banii doar dacă rămâne în Liga a II-a a campionatului intern.


Intră acum și în grupul de