Amenzi usturatoare pentru comerciantii de produse alimentare, inainte de Paste


Intră acum și în grupul de

Promotie

                   Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Suceava a desfasurat, in perioada 15-24 aprilie 2013, controale ce au vizat respectarea prevederilor legale, conformitatea si modul de etichetare, prezentare, publicitate si comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor pascale, informeaza intr-un comunicat de presa, seful CJPC Suceava, Vasile Latis. Potrivit acestuia, au fost verificati 45 de operatori economici, fiind controlate 13.646 kg de produse. La 38 dintre operatori s-au constatat abateri, cantitatea de produse găsită în neregulă fiind de 1.289 kg.  Latis a precizat că au fost depistate produse cu o greutate mai mica decat cea declarata de producator, reetichetarea cu o greutate mai mare decat cea inscrisa de producator, produse expirate, produse din carne neetichetate, etichete fara traducere in limba romana, preturi neafisate.

 

Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de 28.400 lei, fiind oprite de la comercializare produse in valoare de 1.694 lei. „La produsele de post au fost verificati 44 de operatori economici, constatandu-se abateri la toti. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 25.800 lei, oprindu-se de la comercializare 181 kg produse in valoare de 4.511 lei. Principalele abateri constatate au fost: lipsa etichetei cu elementele de identificare si caracterizare, promotia aplicata gresit, lipsa preturilor”, explică Latis.

 

Totodată, el mai menţionează că la comercializarea pestelui si a conservelor din peste, au fost verificati 10 agenti economici, fiind controlata o cantitate de 837 kg. „Au fost constatate abateri la toti agentii economici, cantitatea cu abateri fiind de 216 kg, iar valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 7.600 lei”, a precizat şeful CJPC Suceava.

 

 

                                             


Intră acum și în grupul de