Barbat de 34 de ani din Risca, mort dupa ce s-a rasturnat cu TAF-ul in padure

Poliţiştii Postului de Poliție Rîșca, au fost sesizați, joi, în jurul orei 13.50,  de M.Gheorghiță din localitate cu privire la faptul că A.Petruș de 34 ani, din comuna Rîșca a decedat în pădurea cantonului silvic ,,Plopu’’, după ce s-a răsturnat cu un tractor auto forestier (TAF). Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, la fața locului s-a deplasat echipa operativă, iar din verificările efectuate  s-a stabilit că A.Petruș era rudă cu familia lui M. Gheorghiță și ajuta la treburi în gospodărie.

„M.Gheorghiță este administrator al unei societăţi comerciale din Rîșca ce are ca obiect de activitate exploatarea de material lemnos, având un TAF, care era parcat la domiciliul acestuia, unde are și sediul societății. În jurul orelor 08.00, M.Gheorghiță a plecat împreună cu soția în municipiul Fălticeni, iar la domiciliul acestora a rămas A.Petruș. În jurul orei 12.45, cei doi au revenit și au constatat că A.Petruș nu era acasă și nici TAF-ul nu era în curte, observând urme ale roților de  ieșire din curte. Dându-şi seama că A.Petruș a plecat cu TAF-ul în pădure, locuind la o distanță de circa 60 metri față de marginea pădurii, M.Gheorghiță a plecat pe drumul forestier ,,Moișa’’ în căutarea acestuia, știind că i-a spus că vrea niște lemne de foc. Ajungând în locul numit ,,Pârâul Sihastrului’’, pe teren accidentat, a găsit TAF-ul răsturnat iar pe A.Petruș  sub TAF. L-a scos și a încercat să-i acorde primul ajutor, dar când a văzut că este decedat l-a lăsat acolo, a plecat și a anunțat poliția”, a arătat sursa citată.

 A.Petruș nu avea calificare pentru a lucra ca TAF-ist şi nu era angajat la societatea comercială.  Cadavrul a fost depus la Morga Spitalului Municipal Fălticeni în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții, fiind sesizat Serviciul de Medicină Legală Suceava. În cauză s-a întocmit un dosar ce urmează a fi soluționat procedural, mai precizează Poliţia Judeţeană Suceava.