Ţigări de contrabandă de peste 100.000 de lei abandonate lângă frontieră


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit, vineri seara, mai multe colete abandonate lângă frontiera româno-ucraineană în care se aflau ţigări în valoare de peste o sută de mii de lei.

Potrivit Serviciului Poliţiei de Frontieră Suceava, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, au descoperit, vineri seara, în jurul orei 19.00, abandonate în apropierea frontierei de stat, în zona localităţii sucevene Lupcina şapte colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră.

În cele şapte colete se găseau 10.450 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 104.500 lei, cantitate ce a fost confiscată.

Poliţiştii de frontieră suceveni fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi au anunţat şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a cazului.

Tot vineri seara, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Rădăuţi în colaborare cu ofiţeri din cadrul Departamentului de Informare şi Protecţie Internă (D.I.P.I.) au oprit în trafic, pe raza localităţii Siret, un microbuz Mercedes, înmatriculat în Ucraina în care se aflau doi cetăţeni ucraineni.

Existând suspiciuni că aceştia transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit, iar într-un locaş special amenajat, în peretele despărţitor dintre compartimentul pentru marfă şi cel pentru pasageri, au fost găsite 4.228 pachete ţigări în valoare de peste 38.000 de lei.

Cei doi ucraineni sunt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă, iar microbuzul, în valoare de peste 10.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul sectorului S.P.F Rădăuţi până la finalizarea cercetărilor.


Intră acum și în grupul de