Cosuri de alimente pentru Paste pentru sinistratii din Liteni


Intră acum și în grupul de

inundatii 11

În urma inundaţiilor provocate de ploaia torenţială căzută miercuri după-amiază în localitatea Liteni au fost afectate 96 de gospodării, din care în 16 cazuri şi locuinţele. Potrivit prefectului de Suceava, Florin Sinescu, apa a fost evacuată de echipaje ale ISU Suceava şi de jandarmi care sprijină populaţia afectată. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a menţionat că cinci persoane din două case au fost evacuate miercuri noapte, dar s-au reîntors în locuinţe în cursul zilei de joi.

Totodată, în urma inundaţiilor au fost afectate un pod şi patru podeţe, DJ 208A pe o distanta de 2 km si Dj 208C  pe distanta de 0,5 km pe raza Orasului Liteni, 1,5 km din  DJ 208A, varianta de ocolire a podului  Roscani- Liteni de pe DJ208C, 85 de ha terenuri agricole au fost inundate, 3 km de şanturi colmatate şi 40 de găini au murit înecate.

„Primăria oraşului Liteni a intervenit pentru repunerea in circulatie a drumurilor locale,  impreuna cu jandarmii si pompierii suceveni, cat si cu localnici din orasul Liteni. S-a intervenit pentru evacuarea apei din case, anexe gospodaresti, beciuri, fantini si terenuri agricole. Consiliul Judetean Suceava si Institutia Prefectului au distribuit cu ajutorul jandarmilor apa plata si alimente de prima necesitate. Totodata, sambata, persoanele afectate in urma inundatiilor vor primi cate un cos de alimente specific sarbatorilor pascale din partea Consiliului Judetean Suceava si a Institutiei Prefectului Suceava”, a arătat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Florin Sinescu.

„Prefectul judetului Suceava, Florin Sinescu, si presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, le multumesc tuturor celor care s-au implicat in actiunea de la Liteni, care va continua pana la inlaturarea pagubelor produse”, mai precizează Sinescu.

O ploaie torenţială a provocat, miercuri după amiaza, inundarea mai multor gospodării şi terenuri din localitatea Liteni, după ce s-a format un torent care a adunat apele de pe versanţi.


Intră acum și în grupul de