Nechifor: De Paste, numarul de turisti a crescut cu 25% fata de 2012 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

catalin nechifor 1

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că, în acest an, programul „Paştele în Bucovina” a fost foarte consistent, cu manifestări specifice în foarte multe localităţi din judeţ, iar potrivit datelor statistice provizorii, creşterea numărului de turişti în această perioadă a fost de aproximativ 25 la sută faţă de anul trecut, când, de Paşte, au fost 16.000 de turişti în structurile de cazare, potrivit datelor oficiale.

Totodată preşedintele CJ Suceava a anunţat că autorităţile judeţene sunt în plină etapa de pregătire a programului turistic „Hora Bucovinei” care, în acest an se va desfăşura timp de două zile, la sfârşitul săptămânii viitoare.  Nechifor a spus că, pe lângă tradiţionalele prezentări de stână şi de spectacole folclorice, în acest an se va organiza şi un simpozion pe teme de dezvoltare rurală şi de agricultură ecologică, dar şi un concert etno-pop-rock, foc de tabără şi o demonstraţie şi concursuri cu utilaje forestiere şi de agricultură. El a subliniat că manifestarea este pentru turişti şi pentru suceveni şi că CJ a alocat 100.000 de lei pentru organizare. „Nu trebuie să vina Udrea sau altcineva ca să promovăm Bucovina”, a spus Nechifor. Întrebat dacă l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu, preşedintele CJ Suceava a răspuns că „nu are cine să mai scrie pe dealuri”.

Prima ediţie a evenimentului „Hora Bucovinei” a fost organizată în anul 2008, la iniţiativa lui Gheorghe Flutur, iar în 2009 la această acţiune a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a tuns mai multe oi, iar pe dealurile din apropiere a fost scris, cu oi, “Bucovina”. Proiectul „Hora Bucovinei” a fost finanţat în 2011 cu fonduri europene prin POR pentru creşterea gradului de atractivitate a judeţului Suceava şi promovarea produsului specific „Hora Bucovinei”.


Intră acum și în grupul de