Biroul Francez organizeaza „Clubul de Lectura”, la Casa Prieteniei din Suceava


Intră acum și în grupul de

Casa Prieteniei

Biroul Francez din cadrul Casei Prieteniei organizează începând de joi, 16 mai 2013, de la ora 16:00, activitatea educativ-culturală “Clubul de Lectură”, informează într-un comunicat de presă, Diana Bucătar, voluntar în cadrul Biroului Francez.

Potrivit sursei citate, proiectul “Clubul de Lectură” se adresează elevilor din întreg județul Suceava care doresc să participe activ la activități de lectură și comunicare menite să le crească apetitul pentru citit, pentru literatură, îmbogățindu-le vocabularul și deprinderile conversaționale.

Abordarea multiplă a conceptului de „lectură” va permite depăşirea spaţiului strict al literaturii, el deschizându-se spre domenii conexe prin lectură de imagine fotografică, filmică sau muzicală.

Demers pedagogic şi în acelaşi timp cultural, coordonat de doamna profesor Alexandra Sîrghi, proiectul „Club de lectură” are ca obiective principale promovarea limbii franceze, apropierea tinerilor cititori de literatura, cinematografia, muzica francofonă, cultivarea gustului pentru valorile culturale autentice, dezvoltarea spiritului critic şi a simţului artistic, dezvoltarea relaţiilor interpersonale, promovarea valorilor europene şi a comportamentelor nediscriminatorii.

„Vă așteptăm în fiecare joi, la Casa Prieteniei (etaj I), începând cu ora 16:00, pentru o călătorie în spaţiul practicilor culturale diverse în care elementul cheie va fi Lectura, ca activitate socială şi culturală”, se arată în comunicatul de presă.


Intră acum și în grupul de