Nechifor: Intrarea in insolventa a SC Drumuri si Poduri a fost premeditata de Flutur


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Am invitat protestatarii din fata CJ Suceava la o discutie pentru a gasi variante de lucru si posibile scenarii. Iau in calcul toate posibilitatile, inclusiv falimentul companiei. Obiectivul nostru nu e sa obtinem profit, ci ca oamenii sa aiba loc de munca si sa isi faca treaba. Sper sa gasim solutia.

Cei care au initiat dezbaterea nu au mai fost prezenti. Vasile Ilie e foarte curajos in fata mass-media, dar nu are curaj sa vina la sedinta. Evolutia financiara de-a lungul timpului e evidentă. In 2008, profit net 50 miliarde lei. Deja din mandatul PDL incep pierderile pe bana rulanta si in doi ani se ajunge pe minus. In 2011, Drumuri şi Poduri nu a avut cifra de afaceri mai mare decat un boutique din Bazar. Din 2012, am intrat din nou pe profit, chiar semnificativ. Personal, cred ca intrarea in insolventa a fost clar gandita si un proces premeditat de Gheorghe Flutur. El a refuzat achitarea unei datorii de 80 de miliarde de lei vechi pe care abia acum o platim.

Vasile Ilie, cel care a coordonat activitatea CJ in mandatul trecut ca vcepresedinte, ar fi trebuit sa stie anumite lucruri despre societate. Din pacate, achizitiile facute de SC Drumuri si Poduri au fost in leasing si neplatite. Am pierdut astfel banii degeaba pentru ca nu a existat un plan de management serios.

Camera de Conturi subliniaza ca bitumul care se cumpara de la Auto Oil avea un cost pe tona de 1902 ron, cu o diferenta in plus de 300 de lei pe tona. Va dati seama ce paguba a fost, la cat bitum s-a cumparat. La fel si in cazul combustibilului luat de la DAGIDA SRL care a fost mult mai scump decat pe piata.

Voi cere prefectului ca luni sa intreprinda un control la Casa Judeteana de Pensii Suceava, unde, in afara de ce spune Curtea de Conturi apar si disfunctionalitati. Daca directorul de la Casa de Pensii crede ca oamenii pot fi plimbati de la Suceava, la Iaşi, se înşeală, mai ales în cazul bolilor profesionale. Daca  lucrurile nu se vor indrepta, voi cere personal ministrului Campeanu demiterea Cameliei Chitul.

Asteptam foarte multi participanti la Hora Bucovinei. Duminica, vor avea loc activitatile traditionale, dar si o serie de actiuni noi.

In urma angajamentelor luate ca stat, la nivel de judet, am reusit, prin efort financiar sustinut, sa reducem arieratele considerabil. La 31 ianuarie, aveam 252 miliarde lei, acum au scuzut la 30 aprilie, la 142 miliarde lei vechi. Am reusit sa platim foarte multe dintre ele si vom face in continuare eforturi.

Am discutat la Bucureti, la Guvern si se vor gasi resurse financiare pentru ajutarea administratiilor locale prin imprumuturi prin Trezorerie. Vor mai fi 120 milioane de lei. La fel au obtinut bani orasele Siret si Humor. In etapa a treia, va intra si Brodina.”


Intră acum și în grupul de