Ion Lungu : Primaria si-a respectat obligatiile financiare fata de societatea de termoficare din municipiu


Intră acum și în grupul de

Conducerea municipalităţii sucevene afirmă cu mâna pe inimă că şi-a respectat toate promisiunile pe care le-a făcut, faţă de societatea furnizoare de agent termic şi apă caldă în sistem centralizat locuitorilor din oraşul capitală de judeţ.

 

După o iarnă lungă şi grea, în care societatea TERMICA SA s-a confruntat cu numeroase probleme financiare, luni dimineaţă a avut loc o ultimă întâlnire între conducerile unităţii furnizoare de agent termic, a Primăriei şi societăţii prin care se asigură cărbunele necesar funcţionării TERMICA SA.

 

În urma şedinţei de lucru edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a afirmat că administraţia publică locală suceveană a depus toate eforturile posibile pentru a se încadra în graficile stabilite pentru plata datoriilor şi că la ora actuală s-a degrevat de toate promisiunile financiare pe care le-a făcut către TERMICA, « anul acesta fiind achitate peste 290 de miliarde de lei vechi către societatea de agent termic faţă de 250 câte erau promise iniţial ».

 

Ultima gură de aer pentru unitatea suceveană furnizoare de termoficare şi apă caldă a venit în urma unui împrumut angajat de municipalitate la începutul lunii mai şi care se ridică în valoare de 12 milioane RON.

 

Din păcate rămân încă de încasat datoriile consumatorilor casnici de pe raza oraşului care se ridicau la finele lunii aprilie la suma de peste 220 de miliarde de lei vechi.


Intră acum și în grupul de