Lungu: „Mirosul de la statia de epurare e o problema. Nu vreau sa ma disculp. Am avut ghinion cu firma Dystras” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

ion lungu 2

La staţia de epurare a municipiului Suceava, modernizată printr-un proiect ISPA, sunt mirosuri înţepătoare din cauza unor probleme tehnice, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, arătând că firma care a executat lucrarea, Dytras din Spania, care este în insolvenţă, nu a finalizat probele tehnologice.

Într-o conferinţă de presă, Lungu şi-a cerut scuze sucevenilor pentru mirosul emanat de la staţia de epurare care reprezintă o problemă. „Nu vreau să mă disculp. Am avut ghinion cu firma Dytras”, a spus primarul. Lungu a explicat că sistemul de la staţia de epurare este automatizat şi că s-a adus staţia la parametri după ce s-a reuşit contactarea firmei care a produs softul care comandă sistemul. „Am cerut executarea scrisorii de garanţie ca să putem rezolva lucrurile acolo. Se pare ca sunt şi aici probleme”, a spus primarul.

Lungu a menţionat că pentru executarea scrisorii de garanţie de 1,36 de milioane de euro s-au făcut intervenţii la Ministerul Fondurilor Europene şi la Ambasada României din Spania. El a precizat că firma spaniolă este în insolvenţă, iar autorităţile sucevene nu reuşesc să ia legătura cu reprezentanţii firmei.

Reabilitarea şi modernizarea staţiei de epurare a fost realizată de firma spaniolă Dytras, valoarea lucrărilor fiind de 13,66 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată prin ISPA.


Intră acum și în grupul de