Parteneriat intre Primaria Suceava si RoRec pentru colectarea permanentă a electronicasnicelor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană va oferi gratuit o suprafaţă de teren de cinci ari Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec care să organizeze în municipiu activitatea cu caracter permanent de colectare,  reciclare şi valorificare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Ion Lungu, care a a menţionat că această colaboare se va derula pe o perioadă de opt ani. „Noi am avut doar acţiuni de colectare a acestor deşeuri. De acum colectarea electronicelor şi electrocasnicelor va fi cu caracter permanent”, a spus Lungu, într-o conferinţă de presă.

Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec este o entitate non-profit, fondată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de electrocasnice cu activitate în România.

Asociaţia RoRec s-a constituit pentru a prelua de la producători responsabilitatea privind realizarea obiectivelor de colectare, reutilizare, reciclare şi valorificare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, precum şi raportarea către autorităţile competente a modului de gestionare a acestor deşeuri.


Intră acum și în grupul de