Apel pentru strangere de fonduri in vederea restaurarii Casei „Aron Pumnul” din Cernauti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Societatea pentru Cultură şi Literatură Română în Bucovina (SCLRB) a transmis Consiliului Judeţean Suceava un apel de colectare de fonduri pentru restaurarea Casei „Aron Pumnul” din Cernăuţi, documentul fiind semnat de preşedintele de onoare al Societăţii pentru Cultură şi Literatură Română în Bucovina(SCLRB), acad. Dimitrie Vatamaniuc, preşedintele societăţii, Mircea Irimescu şi secretarul executiv Gheorghe Dolinski.

casa lui aron pumnul

În apel se menţionează că în urmă cu 15 ani, autorităţile administraţiei oraşului Cernăuţi au pus la dispoziţia Uniunii Muzeografilor din Ucraina Casa lui Aron Pumnul pentru înfiinţarea muzeului-memorial „Mihai Eminescu”. „Nevoia unor astfel de instituţii româneşti în nordul Bucovinei este mai mult decât imperios necesară, iar societăţile culturale- Societatea pentru Cultură Românească Mihai Eminescu din Cernăuţi şi Societatea pentru Cultură şi Literatură Română în Bucovina-au acum posibilitatea punerii în funcţiune a acestui muzeu”, se arată în apel.

Semnatarii susţin că un asemenea demers cultural, patriotic şi integrat în standardele europene pentru executarea proiectului de restaurare, reparaţii capitale, dotarea cu mobilier şi achiziţionarea de materiale documentare pentru expunere la Casa “Aron Pumnul” din Cernăuţi necesită fonduri băneşti, motiv pentru care lansează un apel de colectare de fonduri. „O participare numeroasă a cetăţenilor din România la acest act de binefacere în spaţiul cultural este un gest de mare demnitate şi arată deplina apartenenţă la românism”, se mai arată în apel.


Intră acum și în grupul de