Putna s-a infratit cu orasul francez Montmorillon, actul infratirii semnat in Sala Tronului a Manastirii Putna


Intră acum și în grupul de

Primarul comunei Putna, Gheorge Coroama şi omologul său francez al oraşului Montmorillon, Yves Boloux,  au semnat, sâmbătă, în Sala Tronului de la Mănăstirea Putna actul oficial de înfrăţire între Putna şi Montmorillon.

Ceremonia de semnare a documentului a avut loc în prezenţa preşedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor şi prefectului de Suceava, Florin Sinescu.

Preşedintele comitetului de înfrăţire francez, Bernard Garnier, susţinut de înca 12 membri ai delegaţiei localităţii franceze, printre care un viceprimar şi trei consilieri, a prezentat istoricul relaţiilor dintre cele două localităţi care datează de 22 de ani.

În această perioadă, cele două localităţi au avut numeroase contacte, schimburi culturale şi au fost alocate ajutoare materiale pentru şcolile din localitatea suceveană.  Preşedintele comitetului de înfrăţire din Putna, Pascal Garnier,  este un francez originar din Montmorillon, chiar fiul lui Bernard,  stabilit în Putna din anul 2005.

Delegaţia franceză s-a aflat în Putna în perioada 30 mai-3 iunie. Montmorillon este un oraș în Franța, în regiunea Poitou-Charentes şi are o populaţie de aproximativ şapte mii de locuitori.


Intră acum și în grupul de