Vistieria Primariei Suceava mai goala in 2013 ca in anul precedent (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Criza economică înregistrată în ultii ani şi-a pus amprenta şi pe încasările pe care administraţia publică locală suceveană le înregistrează de la contribuabili şi agenţii economici din municipiul reşedinţă de judeţ.

Potrivit afirmaţiilor făcute de primarul oraşului Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, execuţia bugetară la finele lunii mai este de 32,4%, mai mică decât cea din anul anterior care era cu cinci procente mai mare şi înregistra un grad de colectare de 44%.

În cifre concrete în vistieria Primăriei Suceava sunt acum cu peste 2 milioane de euro mai puţini bani ca în anul 2012.

« Facem eforturi deosebite şi avem foarte mulţi bani de încasat dar nu avem posibilitatea să facem o strategie coerentă şi să o punem în practică la Serviciul de executări silite din cauza numărului insuficient de personal » a declarat Ion Lungu.

Edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ a mai spus că din necesarul de circa 30 de angajaţi pentru acest serviciu la ora actuală lucrează doar 10 persoane.

Una dintre cele mai grele situaţii de rezolvat este cea a încasării amenzilor pentru care încă nu se întrevede o soluţie de rezolvare. În valoare totală Primăria Suceava are de încasat aproximativ 500 de miliarde de lei vechi.


Intră acum și în grupul de