Ion Lungu: „Vrem sa continuam modernizarea zonei centrale a Sucevei”


Intră acum și în grupul de

lungu 11Conferinta de presa la sediul Primariei Suceava

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava:

„Am avut discutii cu cei din ADRNE si e posibil pana la finele anului sa fie niste realocari intre axe si mai putem prinde un proiect. Am decis sa incercam continuarea modernizariii zonei centrale, a Palatului Administrativ si a zonei adiacente. E o zona reprezentativa.

In strategia 2014-2020,  dupa cum se creioneaza lucrurile, favorita e zona Iasi si de aia am facut o strategie comuna cu primarul de la Botosani sa facem dezvoltarea policentrica si sa unim cele doua zone metropolitane, Suceava si Botosani. Declaram deschis ca e o competitie cu Iasiul. Botosanenii deja au dat hotararea de asociere si vreau sa o dam si noi in aceasta luna. Sa ne facem temele astfel incat sa facem proiecte comune pentru a fi o contra-pondere pentru zona metropolitana Iasi. E vorba cam de 400.000 e locuitori. E o strategie corecta.

Vreau sa fac o societate de transport public metropolitan. Suntem in proces cu TASA de 7 ani. E o situatie dificila. Voi propune sa deschidem un punct de lucru in zona Metro, unde sunt 12 ha de teren. Langa complexul sportiv care e pe 10 ha. Mai raman 2 ha si cat mai repede sa facem acolo punct de lucru.

Avantajul e ca avem utilitatile in zona. Vreau sa avem un sediu stabil pentru societatea de transport. Vreau sa depunem proiectul, dar e nevoie de spatiu. Ni s-au cerut 5 autorizatii pentru transport agabaritic pentru centrala termica. Se incepe a contura constructia centralei. Cei de la Termica au trimis o solicitare pe care o voi pune in discutie in CL si se propune ca noul pret la gigacalorie sa fie 511 lei. Asta inseamna ca Primaria ar trebui sa plateasca 600 lei la scoli.

Decizia luata de noua centrala se justifica. Eu cred in noul proiet si noua centrala si intr-un serviciu civilizat pentru Suceava. Voi intra in CL cu aceasta solicitare sa vedem ce e de facut. Pe perioada de vara numarul de gigacalorii e mic, dar totusi sunt sume mari si trebuie asigurata apa calda sucevenilor.

Fac apel la suceveni sa nu se debranseze. Ii va costa mai mult pe cei care se debranseaza pentru ca se liberalizeaza pretul la gaz metan.”


Intră acum și în grupul de