Primaria vrea sa obtina fonduri europene pentru modernizarea zonei din apropierea Palatului Administrativ (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Zona centrală din apropierea Palatului Administrativ din Suceava, va fi modernizată cu fonduri europene. Anunţul a fost făcut, miercuri, de primarul Ion Lungu, care a explicat că din discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, la sfârşitul acestui an se vor face realocări de fonduri între axele din POR, urmând să fie finanţate alte proiecte.

prefectura suceava

Edilul-şef a arătat că municipiul Suceava pregăteşte deja un proiect pentru care să obţină finanţare în urma acestei realocări, astfel încât în toamna acestui an să fie depus în vederea obţinerii aprobării. Lungu a menţionat că proiectul propus prevede modernizarea centrului municipiului în zona Palatului Administrativ, clădire de referinţă a municipiului, dar şi a zonei adiacente.

Palatul Administrativ din Suceava a fost construit între anii 1903-1904 în perioada conducerii administraţiei oraşului de Franz Cavaler Des Loges. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul vienez Peter Paul Brang. Clădire în stil baroc, Palatul Administrativ a fost sediul Primăriei Suceava şi este inclusă în lista monumentelor istorice din judeţul Suceava.

Municipiul Suceava a mai accesat un proiect suplimentar prin POR în valoare de aproximativ opt milioane de euro de modernizare a mai multor străzi şi reabilitare a trei poduri în urma economiilor făcute la licitaţiile pentru execuţia altor lucrări finanţate cu fonduri UE.


Intră acum și în grupul de