Doua hectare de teren de la Primarie pentru amenajarea sediului societatii de transport public metropolitan (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pentru obţinerea finanţării europene în vederea creşterii parcului auto al societăţii de transport public metropolitan, ce va deservi întreaga Zonă metropolitană Suceava, este nevoie ca firma să deţină în proprietate sediul, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu, precizând că în prezent, societatea locală de transport local se judecă încă cu holdingul Altassib pentru dreptul de proprietate asupra clădirilor din baza auto.

Autobuz

Edilul-şef a explicat, într-o conferinţă de presă, că procesele se derulează de şapte ani şi că va mai dura până când va exista o decizie finală, motiv pentru care propune Consiliului local înfiinţarea unui punct de lucru al firmei locale de transport public în zona unde urmează să se construiască complexul sportiv. Lungu a menţionat că din suprafaţa de 12 hectare din zona respectivă, situată la ieşirea din Suceava spre Fălticeni, zece hectare sunt necesare pentru construcţia complexului sportiv, iar alte două hectare vor fi alocate pentru sediul societăţii de transport public.

El a subliniat că utilităţile sunt în apropiere şi nu va exista un efort financiar major al municipalităţii pentru amenajarea sediului societăţii de transport public. „Vreau să avem un sediu stabil pentru că vreau să depunem proiectul”, a spus Lungu.

Primarul Sucevei a menţionat că la parcul actual al societăţii de transport public local urmează să fie achiziţionate încă 35-40 de autobuze noi care să deservească zona metropolitană, iar municipiul Suceava va fi deservit de autobuze electrice ce urmează să fie achiziţionate printr-un proiect cu fonduri elveţiene.

Zona metropolitană Suceava cuprinde 12 localităţi pe o rază de 20 de kilometri în jurul municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de