5000 de sarmale, impartite de primarul Ion Lungu pelerinilor veniti la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Edilul şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, împreună cu soţia sa, au împărţit şi în acest an sarmale şi apă pelerinilor veniţi la Suceava pentru a fi prezenţi la mănăstirea din centrul Sucevei, la sărbătoarea Aducerea moaştelor Sf. M. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava.

Sute de persoane au ajuns în curtea lăcaşului de cult, încă de duminică dimineaţă, şi s-au aşezat la rând pentru a se închina la racla cu moaştele Sfântului.

Potrivit tradiţiei, iniţiată de primarul oraşului încă din primul an de când a fost ales la conducerea administraţiei publice locale, Ion Lungu a împărţit credincioşilor 5.000 de sarmale şi sticle cu apă.

Primarul sucevei a spus că pentru pelerini au fost pregătite şi circa 500 de locuri unde să poată dormi, la unităţile de învăţământ de pe raza oraşului, iar transportul doritorilor a fost asigurat în mod gratuit cu ajutorul unui microbuz TPL.

Municipalitatea a pregătit şi pentru ziua de luni aproape 10.000 de sticle de apă pentru credincioşi, întrega procesiune beneficiind de prezenţa a două corturi de prim ajutor şi a unei ambulanţe pentru asigurarea de urgenţă a asistenţei medicale în caz de necesitate.


Intră acum și în grupul de