LIVE: Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Consilierul judetean PDL, Radu Pentiuc,  a cerut ca CJ sa voteze infiintarea regiunii Bucovina in cadrul proiectului de regionalizare a tarii.

Proiectul nu a fost supus la vot din cauza ca nu a existat o varianta scrisa si depusa la secretariatul CJ Suceava, fiind amanat pentru sedinta viitoare.

Vasile Ilie:  „Domnilor, mai actualizam taxele si impozitele? Cui mai punem taxa pentru copiere materiale la CJ? Propun ca acest proiect sa fi scos.”

Catalin Nechifor: „Cred ca taxa se poate suporta si consider ca e mai ieftin sa fie facute copii cu o taxa minima la institutiile CJ decat sa plece prin oras in alte parti.”

Proiectul propus de executiv nu a trecut de votul CJ, fiind obtinute doar 17 voturi „pentru”, fiind necesare 19.

 

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Saptamana viitoare vom avea o sedinta extraordinara a CJ pentru a putea depune un proiect pe axa 5.2 pentru turism. CJ Suceava va avea o cofinantare foarte mica, 2%. Lucram foarte serios la el. Contine doua activitati, anumite zone de belvedere in judet cu peisaj. Am identificat cateva locatii deja.

A doua componenta e un post de salvamont pe Rarau, la standarde moderne, care sa serveasca zona schiabila Campulung si tot arealul. Cu siguranta, va depasi proiectul6 mil de lei. Am luat contact cu localitatile care vor intra in proiect pentru transfer de terenuri. E un proiect de civilizatie turistica daca vreti, in ultima instanta. Vom incerca sa le facem de genul anti-vandalism.

Am discutat cu ambasadorul Frantei aspecte legate de viata publica din Suceava si despre perspectivele care sunt. Cred ca vizita a fost importanta si se incadreaza in planul nostru de a deschide economic judetul. Ma astept la rezultate in urma acestei vizite.”


Intră acum și în grupul de