Demersurile presedintelui CJ Suceava au avut ecou. Transgaz incepe constructia magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că Transgaz a anunţat autorităţile judeţene că din 8 iulie va relua investiţia la conducta magistrală Frasin-Vatra Dornei, pe tronsonul Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, de 33 de kilometri din care, în acest an, se va finanţa realizarea conductei pe o distanţă de 9,2 kilometri.

Şeful administraţiei judeţene a arătat, într-o conferinţă de presă, că speră ca în 2014 să fie finalizată întreaga lucrare şi a menţionat că Transgaz va trebui să continue investiţia şi în construcţia conductei magistrale Păltinoasa-Rădăuţi, urmând ca un beneficiar al acestei investiţii să fie Salina Cacica. „Ar însemna mult pentru Salina Cacica accesul la gazul natural pentru reducerea costurilor. Sarea ar putea fi vândută la un preţ mai mic, competitiv”, a spus Nechifor.

El a mai ţinut să precizeze că în judeţul Suceava există cantităţi mari de gaze naturale şi că în prezent se fac prospecţiuni pentru evidenţierea rezervelor de gaze naturale din judeţ. „Sunt cantităţi suficiente”, a spus Nechifor care a arătat că va avea o discuţie cu firma care efectuează prospecţiunile şi care a intrat şi pe unele proprietăţi private. Preşedintele CJ Suceava a arătat că va cere firmei să explice public ce înseamnă aceste prospecţiuni şi a subliniat că acestea sunt pentru gaze naturale şi nu de şist.

Nechifor a declarat săptămâna trecută că Transgaz trebuie să-şi respecte angajamentele luate atunci când a preluat gratuit peste o sută de kilometri de conductă magistrală construită prin proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, finanţat printr-un credit garantat de Guvern, să fie funcţională. El şi-a exprimat speranţa ca Transgaz va începe investiţia care este prevăzută în Hotărârea de Guvern din 2010 când a preluat, gratuit, 101 kilometri de conductă magistrală în judeţul Suceava şi pentru care s-a angajat că va continua lucrările din proiectul de utilităţi urmând să fie finalizate conductele spre Vatra Dornei şi Păltinoasa-Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de