Lungu: „Am fost si raman solidar cu oamenii de la TERMICA. Ei nu au nicio vina”


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu 10

Conferinta de presa la sediul Primariei Suceava

Ion Lungu, primarul municipiului resedinta de judet

LIVE TEXT:

„Am discutat cu administratorul special de la TERMICA. Acolo trebuie pastrate in functiune CAF-urile. Teoretic, pana pe 9 noiembrie, cand ar trebui sa fie gata noua centrala trebuie sa functionam cu CAF-urile. Am programat si niste reparatii minime ca sa poata functiona. Sunt optimist pentru noua centrala.

Cand ma intorc din concediu, voi face comandamente la fata locului pentru a vedea ce se intampla. Din pacate, imi pare rau ca ce am stabilti in ianuarie nu s-a dus la bun sfarsit, desi primaria a dat 65 mld lei in plus care puteau fi folositi la plati compensatorii. Nu s-a facut asta, ci s-au luat certificate CO2. Consider ca nu a fost o prioritate cumpararea de certificate CO2. Nu comentez. Este un consiliu de administratie acolo. Imi pare rau ca nu s-a facut asa cum am discutat cu prefectul, in biroul domniei sale, la inceputul anului.

Am fost si raman solidar cu oamenii de la TERMICA. Ei nu au nici o vina. E dureros sa ai 50 de ani si sa fii somer.

Azi se va semna contractul pentru refacerea strazilor pentru urmatorii ani. Suct, Conbucovina si Florconstruct vor semna. Interesant e ca nu au fost contestatii.

S-a dat un HG prin care se anuleaza posturile vacante la primarii. Voi avea o discutie cu directorii din primarie si pe baza noii organigrame. Exista riscul sa desfiintam o serie de directii si servicii. Vom face tot posibilul sa facem o organigrama sa pastram oamenii. Anularea posturilor vacante nu rezolva problemele.

O problema interesanta sesizata se refera la persoanele are au beneficiat nelegal de ajutoare de incalzire care s-au dat pe declaratii pe propria raspundere. 550 de persoane sunt in culpa. O persoana avea 90 de milioane in conturi si a cerut ajutor de incalzire. Multi au masini, imobile si terenuri nedeclarate.

Antena 1 a cerut o colaborare pentru 9 iulie,  pentru reality show-ul „Mireasa pentru fiul meu”. Pe platoul Casei Culturii va fi o echipa de la TV, intre orele  13 -22.”


Intră acum și în grupul de