Acasă Actualitate Comisarii de la Protectia Consumatorilor au sanctionat abaterile de la strandurile si...

Comisarii de la Protectia Consumatorilor au sanctionat abaterile de la strandurile si piscinele din judet


Intră acum și în grupul de

strand

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfasurat, în cursul lunii iunie 2013, 258 de actiuni de control, in urma carora s-au inregistrat 132 de amenzi in valoare totala de 130.650 lei si 72 de avertismente, se arata intr-un comunicat de presa remis  de institutia  suceveana.



Potrivit sursei citate, s-au inregistrat 98 de reclamatii, ponderea principala constituind-o cele privind serviciile de telefonie mobila, in special refuzul operatorului economic de a da curs solicitarii de reziliere a contractului.

S-a efectuat tematica de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea sortimentelor de carne si preparate din carne. Au fost controlati 56 de operatori economici, la 52 dintre acestia  constatandu-se abateri. Cantitatea controlata a fost de 8.398 kg, constatandu-se abateri la 267,2 kg, din care 90 kg in valoare de 1.689 lei s-au oprit definitiv de la comercializare. „Au fost aplicate 38 de amenzi in valoare de 42.000 lei si 14 avertismente. S-au gasit deficiente la urmatoarele produse – salam Victoria, mici congelati, carne de pui si carcasa de gasca din import”, a declarat seful CJPC Suceava, Vasile Latis.

In document se mai arata ca a fost efectuata si o tematica de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea bijuteriilor din metale pretioase. „S-au efectuat 12 actiuni de control, aplicandu-se cinci amenzi in valoare de 14.000 lei si patru avertismente. S-a constatat lipsa preturilor/gram de aur sau afisarea lor intr-un mod ilizibil care poate crea confuzii, precum si faptul ca in magazin existau promotii fara a mentiona perioada de desfasurare sau pretul nou pe care consumatorul urma sa-l plateasca dupa aplicarea reducerii”, a spus Latis.

El a mai adaugat ca o alta tematica de control a fost cea privind respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor de agrement (stranduri si bazine) si a unitatilor de alimentatie publica aferente.

In aceste cazuri, s-au efectuat 18 actiuni de control, aplicandu-se cinci amenzi in valoare de 4.600 lei si sapte avertismente. „Deficientele s-au constatat in unitatile de alimentatie publica din incinta piscinelor si strandurilor, unde au fost gasite produse fara eticheta, dar si lipsa denumirii societatii si a orarului de functionare a unitatii si a strandului sau piscinei”, se precizeaza comunicat.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version