Studiul de fezabilitate pentru infiintarea de foisoare in zone de belvedere ale judetului Suceava, aprobat


Intră acum și în grupul de

rarau

Studiul de fezabilitate pentru proiectul turistic finanţat prin POR de înfiinţare a cinci foişoare în zone de belvedere ale judeţului, şi a unui punct Salvamont pe Masivul Rarău, a fost aprobat, joi, de consilierii judeţeni suceveni.

 Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a arătat în expunerea de motive că 65,4 la sută din suprafaţa judeţului Suceava este ocupată de munţi, iar turismul montan este o oportunitate pentru practicarea de activităţi turistice pe parcursul întregului an. Preşedintele CJ Suceava a explicat că proiectul vizează înfiinţarea a cinci foişoare, alimentate cu energie electrică ce va fi produsă prin celule fotovoltaice, ce vor fi prevăzute cu toalete şi parcare aferentă, dar unde vor fi amenajate, la parter şi magazine pentru comercializarea produselor tradiţionale şi de artizanat.

 Potrivit studiului de fezabilitate, proiectul este în valoare de 1,66 de milioane de euro, din care contribuţia CJ Suceava este de 1,94 la sută. Lucrările în cadrul acestui proiect urmează să fie finalizate în zece luni de la semnarea contractului de execuţie.

 Potrivit proiectului, două foişoare de belvedere vor fi amplasate în Masivul Rarău şi câte unul în Pasul Palma, Pasul Mestecăniş şi în zona Cacica.

 Totodată, în Masivul Rarău va fi construit un nou post Salvamont pentru zona Rarău-Giumalău ce va deservi şi pârtia de schi din zonă, dar care va permite şi cazarea turiştilor care întâmpină dificultăţi.

 Proiectul urmează să fie finanţat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 5, Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2. Crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.


Intră acum și în grupul de