Faza nationala a competitiei “Ecotrophelia” a fost deschisa la USV


Intră acum și în grupul de

P7080504Faza naţională a competiţiei pentru crearea de produse alimentare inovative „Ecotrophelia” a fost deschisă luni dimineaţă, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, sub organizarea Facultăţii de Inginerie Alimentară din cadrul instituţiei de învăţământ superior.

La această etapă există 15 echipe participante, reprezentante ale următoarele universităţi: Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, Universitatea din Oradea şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Anca Nicolau„Este al doilea an în care competiţia << Ecotrophelia >> este prezentă şi la noi în ţară. Studenţii au ocazia să îşi valorifice în acest fel cunoştinţele dobândite în facultate, dar şi inventivitatea. În acestă manieră dăm un răspuns industriei care îşi doreşte produse alimentare inovative. Pentru studenţi, acest concurs poate reprezenta o rampă de lansare atât la nivel naţional, cât şi internaţional”, a spus prof. univ. dr. ing. Anca Nicolau, de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Reamintim că, la faza locală a competiţiei „Ecotrophelia”, printre invenţiile culinare realizate de studenţii suceveni s-au numărat: fursecuri din făină de linte, cremă de brânză din lapte de capră, îngheţată din măceşe şi cătină, budincă ecologică, jeleuri din cătină şi gutui, biscuiţi cu fibre şi cremă de castane, prăjitură cu morcovi şi cremă mascarpone, biscuiţi cu chimen sau fibro waffels.

Juriul concursului este format din specialişti in industria alimentară agreaţi de ASIAR.

P7080503Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internaţională, care va avea loc în perioada 6 – 7 octombrie 2013 la Köln, în Germania. Efortul câștigătorilor va fi răsplătit cu premii substanțiale. Astfel, câștigătorul premiului I va primi 8.000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea va fi recompensat 4.000 de euro, iar cel care se va clasa  pe locul al III-lea va primi 2.000 de euro.

Faza naţională a concursului este prevăzută a se desfăşura în perioada 8 – 9 iulie 2013, la Suceava, sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR). Manifestarea este organizată cu prilejul celebrării a 50 de ani de învăţământ universitar la Suceava.


Intră acum și în grupul de