Peste 6.000 de elevi suceveni si-au exprimat optiunile pentru Admiterea la liceu in 2013


Intră acum și în grupul de

admitere liceu-001Un număr de 6.135 de elevi suceveni și-au exprimat opțiunile pentru Admiterea la liceu 2013, a declarat pentru NewsBucovina.ro, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Laura Hacman.

Potrivit sursei citate, elevii urmează a fi admiși pe cele 7.224 de locuri disponibile la nivel județean.

Hacman a mai spus că un număr de 257 de elevi au fost admiși în învățământul vocațional, dintre care, 94 la profilul sportiv, 86 la artă, 56 la profilul pedagogic și 21 la Seminarul Teologic.

Pe de altă parte, 76 de elevi din alte județe ale țării au depus opțiuni pentru admitere la unul din liceele din Suceava, iar 53 de elevi suceveni au depus opțiuni pentru alte licee din afara județului nostru.

„La nivelul județului Suceava au fost admiși 33 de elevi rromi și 137 de elevi în învățământul special”, a completat purtătorul de cuvânt.

În data de 16 iulie, la Ministerul Educaţiei va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă Admitere Liceu 2013.

Listele cu candidaţii vor fi afişate în 17 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi. Până în 26 iulie elevii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceul la care au fost admişi.

În această primă etapă de admitere s-au putut înscrie candidaţii din seria curentă, dar şi absolvenţii din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 – 2014.


Intră acum și în grupul de