Care este stadiul lucrarilor la soseaua de centura a Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Mizez pe bunăvoinţa celor implicaţi să reuşim să găsim soluţia tehnică pentru a deschide tronsonul DN 2-DN 17 mai repede”, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, după o inspecţie a şantierului şoselei ocolitoare a Sucevei. Şeful administraţiei judeţene a explicat că este necesar să fie deschis cât mai repede posibil acest tronson pentru descongestionarea traficului din municipiul Suceava, subliniind că oraşul este supraaglomerat şi se creează ambuteiaje.

 Pe de altă parte, Radu Iordachi, care reprezintă CNADNR din partea firmei de consultanţă angajată de companie, a declarat că cele trei tronsoane ale lucrării vor fi finalizate până în 15 noiembrie. El a spus că s-a renunţat la soluţia de a inaugura centura Sucevei pe tronsoane pentru că vor trebui realizate toate marcajele separat şi că se demobilizează constructorul. „Mai discutăm”, a mai spus Iordachi, care a fost însă sceptic că o soluţie de acest gen va fi acceptată. El a spus că, în prezent, gradul de realizare a investiţiei, atât în ceea ce priveşte consolidările cât şi lucrarea propriu-zisă, este de 80 la sută.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a remarcat după ce a vizitat lucrările, că ritmul de lucru este vizibil şi că s-a lucrat mult în ultima lună. El a precizat că în ultimul an s-au achitat 19,59 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor şi că pentru restul investiţiei mai sunt necesari 13 milioane de lei. „Plăţile sunt la zi. Nu sunt probleme din cauza finanţării. Lucrarea e în ritm accelerat”, a spus Nechifor care a precizat că s-au achitat până în prezent aproximativ 250 de milioane de lei, inclusiv TVA.

Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au fost sistate în august 2012 din cauza lipsei de finanţare, dar au fost reluate în 4 martie 2013 după ce s-au asigurat fondurile necesare. Lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava au început în 2008 şi ar fi trebuit să se finalizeze în 12 iulie 2012.


Intră acum și în grupul de