Greva generala in CFR cu asigurarea unei treimi din trafic


Intră acum și în grupul de

Voicu Sala, liderul Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, a declarat, ca mecanicii de locomotiva vor intra, luni dimineata, la ora 7.00, in greva generala. „Vom negocia cu administratia treimea legala de activitate pe care o vom asigura. Vor circula trenurile importante care transporta gaz, combustibil”, a precizat Sala.
Ionel Socaciu, liderul Federatiei „Elcatel”, a declarat ca angajatii din comunicatiile feroviare vor recurge la aceeasi forma de protest, in acelasi timp cu colegii lor. Florin Dobrescu, presedintele Federatiei „Drum de fier”, a sustinut, la randul sau, ca, luni, sindicalistii pe care ii reprezinta vor lua o decizie referitoare la declansarea grevei generale, in cadrul Consiliului Extraordinar.
Liderii sindicali sunt nemultumiti ca administratia le-a promis majorarea salariilor cu 12 la suta, in conditiile disponibilizarii a 1600 de angajati si considera „neserioasa” promisiunea acordarii a 15 tichete de masa pentru un salariat, incepand cu 1 octombrie. Ei critica, de asemenea, neclaritatea programelor de reorganizare a activitatii la calea ferata.
Federatia Miscare-Comercial, Federatia Miscare si Vagoane si Federatia Sindicatelor din Transporturi Feroviare au renuntat, la declansarea grevei generale in urma negocierilor.


Intră acum și în grupul de