Omar Hayssam judecat de Tribunalul Bucuresti in dosarul Bucovina. Sirianul nu a aparut la proces


Intră acum și în grupul de

HAYSSAM - PROCES TERORISM

Omar Hayssam ar putea fi adus marţi la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă dosarul „Bucovina”. Potrivit pesurse.ro, care citeată Digi 24,  în rechizitoriu, procurorii susţin că sirianul a împrumutat bani în numele SC Bucovina Mineral Water şi al SC Rio Soft Drinks, bani pe care nu i-a mai returnat niciodată. În acest fel, el ar fi trecut patrimoniile celor două firme în cadrul companiilor controlate de el.

Sirianul are de ispăşit pedeapsa de 20 de ani pentru terorism, alături de alte două condamnări definitive, fiind cercetat şi de Direcţia Naţională Anticorupţie într-un alt dosar penal.

Omar Hayssam este judecat de Tribunalul Bucureşti sub acuzaţia de delapidare, prejudiciul în acest caz fiind de aproape 80 de milioane de lei. Potrivit procurorilor, sirianul se mai face vinovat şi de evaziune fiscală, cu o pagubă de aproape 5 milioane de dolari. În Dosarul „Bucovina”, este acuzat şi de spălare de bani, cu un prejudiciu de peste 17 milioane de lei.

Procurorii DIICOT susţin că Omar Hayssam, fratele său şi alţi doi oameni de afaceri au transferat uneia dintre firmele sale fantomă Fabrica de îmbuteliere de apă minerală Bucovina din Vatra Dornei. Acelaşi traseu l-a avut şi fabrica de sucuri Rio din Timişoara, mai scrie pe surse.ro.

UPDATE

Omar Hayssam nu este de găsit, informează pe surse.ro care precizează că sirianul ar fi trebuit să apară marţi  dimineaţă la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă dosarul „Bucovina”. În consecinţă instanţa a stabilit un nou termen în proces, pentru data de 31 iulie.

Autorităţile nu au ştiut unde ar fi trebuit să îl citeze pe Omar Hayssam. Sursa citată precizează că acesta nu este nici în evidenţa Arestului Poliţiei Capitalei şi nici în cea a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Intră acum și în grupul de