Noul ministru al Justitiei discuta cu oficiali europeni


Intră acum și în grupul de

Programul cuprinde intrevederi cu secretarul general al Consiliului Europei, WALTER SCHWIMMER, secretarul general al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, BRUNO HALLER, presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, LUZIUS WILDHABER, Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, ALVARO GIL-ROBLES, precum si cu inalti functionari europeni, coordonatori ai departamentelor de cooperare juridica si drepturile omului din structurile Consiliului Europei.
Cu ocazia discutiilor de urmeaza a fi prezentate interlocutorilor europeni actualitatea politica interna din perspectiva integrarii in Uniunea Europeana, precum si elementele mandatului de reforma a Ministerului Justitiei, cu accent pe obtinerea unei justitii functionale si operative, organizata potrivit standardelor europene in domeniu.

Cu aceasta ocazie, vor fi inmanate reprezentantilor Consiliului Europei, in vederea expertizarii si avizarii, proiectele de Lege privind organizarea judiciara si Statutul magistratilor, precum si al Consiliului Suprem al Magistraturii.

In domeniul combaterii coruptiei, urmeaza a fi solicitata Consiliului Europei, in plus fata de mecanismele de cooperare deja existente in acest domeniu cu partea romana, o expertiza independenta asupra Strategiei Nationale Anticoruptie, precum si a stadiului implementarii acesteia.

Aceasta analiza se va afla la baza elaborarii noii strategii a Guvernului Romaniei privind lupta impotriva coruptiei, pentru perioada 2004-2007.

In acelasi context, discutiile au in vedere identificarea unor noi mecanisme de cooperare intarita intre departamentele de specialitate ale Consiliului Europei si autoritatile implicate in gestionarea justitiei in Romania.


Intră acum și în grupul de