Campania de promovare a Programului SAPARD

Dupa lansarea oficiala in cadrul Conferintei Nationale de la Bucuresti, centrul regional Iasi este ultima destinatie a campaniei de promovare a Programului SAPARD la nivel regional din cele sapte care au avut loc in cursul lunilor februarie si martie anul curent.

“Experienta a doi ani de implementare a Programului SAPARD a determinat adaugarea a noi elemente care sa fie prezentate potentialilor beneficiari intr-o suita de conferinte regionale care sa faca parte dintr-o ampla campanie de promovare. Programul SAPARD este primul exercitiu tehnic si de mentalitate absolut necesar in vederea integrarii europene ” a declarat Mihai Herciu, sef serviciu Asistenta Tehnica din cadrul Agentiei SAPARD.

In regiunea Biroului Regional de Implemetare a Programului SAPARD Iasi, care include judetele Iasi, Bacau, Vaslui, Neamt, Suceava si Botosani, au fost contractate 161 proiecte pe masura 2.1 “Dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale” in valoare de 4.994,3 miliarde lei. Pe Masura 1.1. “Imbunatatirea prelucrarii si marketingului produselor agricole si piscicole” s-au contractat 24 proiecte cu valoarea totala de 954,1 miliarde lei. Sumele prezentate includ finantarea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei si partea de cofinantare a beneficiarilor.

Agentia SAPARD a ef