Sute de perechi de ochelari de soare, retrase de pe piata suceveana de Protectia Consumatorilor


Intră acum și în grupul de

Comisarii Protecţiei Consumatorilor Suceava au derulat două acţiuni tematice de control cu privire modul de comercializare a ochelarilor de soare dar şi a produselor cosmetice pentru protecţia solară şi autobronzantelor.

ochelari de soare

Potrivit comisarului-şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava, Vasile Latiş, verificările au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea ochelarilor de soare, fiind controlaţi 23 de agenţi economici. „La 19 dintre aceştia s-au constatat deficienţe, cantitatea cu abateri fiind de 543 perechi ochelari în valoare de 28.530 lei. S-au aplicat 12 amenzi în valoare de 23.600 lei şi 13 avertismente. Dintre abateri amintim: lipsa denumirii şi adresei furnizorului, lipsa categoriei de filtru pe ramă sau etichetă, lipsa informaţiei privind tipul polarizarii, lipsa etichetei cu avertismente, lipsa traducerii etichetei cu intrucţiunile de utilizare, lipsa afişării firmei”, a explicat Latiş, într-un comunicat de presă.

 În cazul verificărilor privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice de protecţie solară şi autobronzantelor, au fost efectuate controale la 18 agenţi economici. „La 9 dintre aceştia s-au constatat abateri, valoarea cu abateri fiind de 6907 lei. Dintre abateri amintim: informaţii pe eticheta incomplete referitoare la expunerea excesivă la soare în orele de vârf (11-15), lipsa informaţiilor privind cantitatea ce trebuie aplicată pentru a se obţine sau păstra protecţia preconizată, preţ scris incorect la produsele cu pret redus, lipsă firmă. S-au aplicat 8 amenzi în valoare de 16.800 lei şi un avertisment”, a arătat comisarul-şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş.


Intră acum și în grupul de