Un tanar cu probleme psihice aflat sub influenta alcoolului a spart mai multe sticle cu bauturi intr-un magazin


Intră acum și în grupul de

Un tânăr cu probleme psihice din comuna suceveană Moara s-a ales cu dosar penal după ce, aflat sub influenţa alcoolului a spart mai multe sticle cu băuturi într-un magazin, având un comportament recalcitrant când a fost dus la sediul poliţiei.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, agenţii Postului de poliție Moara au fost sesizați luni, în jurul jurul orei 14.30, cu privire la faptul căun tânăr, de 33 de ani, din localitate, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a spart mai multe sticle cu  băuturi aflate pe raftul unui magazin din satul Moara Nica.

Din primele verificări a rezultat faptul că tânărul a comandat în magazin o sticlă cu vin, fără însă a  achita contravaloarea acesteia, solicitând să-i fie desfăcut dopul.La refuzul gestionarului care a motivat că nu comercializează băuturi pentru consum în magazin, cel în cauza a aruncat sticla în direcția rafturilor spărgând mai multe sticle cu băuturi în valoare de aproximativ 50 lei, după care a părăsit incinta și s-a deplasat la un alt magazin unde i-a solicitat gestionarei să-i ofere pe datorie țigări, aceasta conformându-se. Tânărul a fost condus la sediul de poliție unde din cauza comportamentului recalcitrant, s-a procedat la imobilizarea acestuia.

 „Având în vedere faptul că și în trecut acesta a manifestat un comportament violent din cauza afecțiunilor psihice, agravate de consumul de alcool, a fost internat în repetate rânduri în unități spitalicești de psihiatrie. Pentru prevenirea comiterii unor noi fapte de violență, s-a luat măsura transportării acestuia cu ambulanța la Spitalul de Psihiatrie Burdujeni în vederea internării, fapt solicitat în scris și de mama sa”, arată IPJ Suceava.

Administratorul magazinului a refuzat să depună plângere penală referitor la infracțiunea de distrugere.

  În cauză s-a întocmit dosar penal față de tânărul din Moara și sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, respectiv ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând a fi efectuată expertiza psihiatrică a făptuitorului, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de