Candidatul PNL la Primaria Malini risca excluderea din invatamint


Intră acum și în grupul de

Aceasta actiune intervine, potrivit inspectorului scolar general al judetului Suceava, Mihai Vitcu, dupa ce acesta a avut interventii cu caracter politic in cadrul unei sedinte cu parintii.
El a declarat ca ISJ Suceava va analiza chiar posibilitatea excluderii din invatamint a profesorului de educatie fizica Gavril Gusa, fost director al Scolii cu clasele I-VIII din localitatea suceveana Piraie, acuzindu-l ca a incalcat legislatia scolara care interzice orice manifestare de ordin politic in scoli.
Vitcu a aratat ca Gusa s-a prezentat, fara a fi invitat, la o sedinta cu parintii organizata, saptamina trecuta, de directorul scolii, unde a avertizat ca PNL va reveni la putere si lucrurile se vor schimba si ca a fost inlocuit din functie pe criterii politice.
Inspectorul scolar general al judetului Suceava a spus ca a primit sesizari din partea parintilor elevilor acelei scoli care condamna interventiile de ordin politic ale profesorului Gusa. .”ISJ Suceava dezaproba total astfel de manifestari de transformare a scolii intr-o tribuna electorala”, a spus Vitcu. El considera ca profesorul a incalcat grav legislatia scolara.”O evaluare a activitatii profesionale va fi efectuata de inspectorii scolari pentru a se vedea in ce masura acesta mai poate fi cadru didactic sau nu”, a mai spus Vitcu.


Intră acum și în grupul de