Adapost de animale in flacari, in comuna suceveana Preutesti


Intră acum și în grupul de

incendiu adapost

Militarii Detaşamentului de pompieri Fălticeni, împreună cu Serviciul  Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Preuteşti, au intervenit marţi noapte cu trei autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, din satul Huşi, comuna Preuteşti. Potrivit ISU Suceava, la sosirea pompierilor, ardea adăpostul de animale, existând pericolul  de propagare la un corp de clădire învecinat.

Au ars aproximativ 150 mp din acoperişul adăpostului, construit pe structură din lemn, circa trei tone de furaje şi alte bunuri aflate în interior. Incendiul a fost lichidat la ora 7:40.

Din primele cercetări, cauza incendiului a fost amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijlocul de încălzire. Este vorba de nişte materiale textile (prosoape, cârpe) care s-au aprins de la un aragaz folosit pentru încălzirea hranei animalelor.

Pompierii au salvat 100 de păsări, 30 de porci, aparatură electrocasnică, precum şi restul clădirii adăpostului de animale. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de